Rode uiensoep!
Wist je dat de ui op nummer 1 staat van de meest gegeten groente in Nederland? De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot de uienfamilie. Op de Nederlandse akkers groeien verschillende soorten uien. De rode ui heeft een mooie dieprode, bijna paarse kleur. In vergelijking met de gele ui is de schil iets dunner en smaakt de rode ui minder scherp. De rode ui is heerlijk in een salade Niçoise, hachee, in een omelet of in de soep!
Ingrediënten voor een pan soep:
- 500 gram rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 eetlepel olijfolie (warme toepassingen)
- peper
- tijm
- paprikapoeder
- volkoren soepstengels
Bereiding:
1. Pel de uien en snijd in ringen.
2. Fruit de uien in de olijfolie glazig en laat zo'n 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig door.
3. Snijd de knoflook fijn en was de tomaat. Doe de tomaat, puree, knoflook, tijm, paprikapoeder en wat peper in een keukenmachine en maak een saus.
4. Bak deze saus kort mee met de uien.
5. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat dan 15 minuten koken op een middelhoge temperatuur.
6. Serveer de soep met een volkoren soepstengel.
Eet smakelijk!
Ken jij Boerschappen al? Maak nu kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op jouw eerste box tijdens het afrekenen. Hoe leuk en lekker is dat!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
