Voeding én Leefstijl

Doperwtjes-soep

 

Erwten zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Deze gezonde soep is ooh zo lekker en makkelijk te maken! Heerlijk als lunchgerecht met wat volkoren (stok)brood of als voorgerecht bij je kerstdiner🎄.

 

Ingrediënten:

  • 450 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 sjalot
  • 2 (kippen)bouillonblokjes
  • 3 takjes peterselie
  • 100 gram gerookte zalm of rauwe ham
  • 1 eetlepel magere yoghurt per kom
  • 1 liter water
  • Peper
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

1. Pel de sjalot en snijd fijn. Fruit de fijngesneden sjalot in de olijfolie.
2. Voeg de doperwten, 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
3. Pureer met de staafmixer en breng de soep weer aan de kook. Breng verder op smaak met wat peper.
4. Serveer met een eetlepel yoghurt, peterselie en wat reepjes gerookte zalm/ rauwe ham.

 

Eet smakelijk en fijne kerstdagen!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: