Bloemkoolquiche met kaas en rode ui
Deze keer weer een ovengerecht. Ik ben er dol op! Ik heb een vegatarische variant gemaakt maar je kunt er ook altijd wat vlees aan toevoegen zoals blokjes chorizo of mager rundergehakt (even rul bakken na stap 2 en bij stap 3 toevoegen).
Ingrediënten voor 2 a 3 personen:
- 400 gram bloemkoolroosjes (evt. al voorgesneden)
- 1 rode ui
- 4 eieren
- 100 gram geraspte kaas 30+
- 250 ml demi crème fraîche
- 8 plakken filodeeg
- 1 theelepel nootmuskaat
- zout en peper
Bereiding:
1. Ontdooi het filodeeg en verwarm je oven voor op 200°C.
2. Snijd de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en een snufje zout.
3. Bekleed de quichevorm met het filodeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en garneer met de geraspte kaas. Leg de uiringen er op en strooi nog wat extra nootmuskaat op de quiche.
4. Bak de quiche in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
5. Serveer de quiche!
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
