Witlofsoep met gerookte zalm en ei
Ben je ook dol op soep? Met groente kun je allerlei heerlijke soepen maken. Heel gezond en snel op tafel! Zoals deze witlofsoep gemaakt with love ❤️.
Ingrediënten:
- 500 gram witlof
- 1 ui
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1000 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml kookroom light
- 125 gram gerookte zalm
- 2 gekookte eieren
- peper en zout
Bereiding:
1. Snijd de ui, sjalot en knoflook fijn. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, sjalot en knoflook.
2. Was de witlof en snijd in grove stukken en bak 3 minuten mee.
3. Voeg het bouillonblokje, water, kookroom, zout en peper toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen de eieren.
4. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
5. Serveer met stukjes ei, reepjes zalm en wat peper.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
