Pasta bolognese
Deze week een heerlijk pastagrecht, een klassieker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram rundergehakt
- 50 gram spekjes
- 175 gram volkoren penne
- 1 courgette
- 500 gram kleine tomaatjes
-
1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram 30+ kaas
- 10 gram basilicum
-
1 runderbouillonblokje
- Olijfolie
-
Zout en peper
Bereiding:
1. Was alle groente. Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaatjes doormidden. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan met een dikke bodem en bak op een hoge temperatuur de tomaatjes, ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten het verkruimelde bouillonblokje toe met een eierdopje water.
2. Bak in een aparte pan de spekjes en het gehakt op een hoge temperatuur in een scheutje olijfolie tot het vlees een mooie bruine kleur heeft. Voeg dan de tomaatjes, ui en knoflook toe. De tomaatjes verliezen hun vocht en het begin een saus te worden. Zet de temperatuur nu op halfhoog.
3. Zet een pan water op voor de penne. Snijd de courgette in kleine blokjes en scheur de basilicumblaadjes. Voeg beiden toe aan de tomatensaus en laat lekker pruttelen.
4. Kook de penne in 10 minuten al dente. Giet af en laat goed uitlekken. Roer ondertussen in de pan met tomatensaus zodat de saus lekker smeuig wordt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Voeg de penne toe aan de saus en serveer met de kaas.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer gezonde recepten gemaakt met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten? Probeer dan eens een maaltijdbox van Boerschappen! Je kiest daarmee voor gemak en je eet gezond en gevarieerd! Hoe leuk is het dan ook dat je via Voedingscoach Wendy €9 korting krijgt op je 1e box. Bestel je maaltijdenbox hier of ga naar Boerschappen en geef de code voedingscoachwendy op en geniet van de lekkere, verse, gezonde en verantwoorde maaltijden! Je zit nergens aan vast. Je kan wekelijks wisselen tussen de verschillende boxen, pauzeren of opzeggen. Alle reden om het dus eens te proberen!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
