Granola
In de supermarkt vind je veel granola waar vaak heel veel suiker aan is toegevoegd dus veel lekkerder en gezonder is om het zelf te maken! Heerlijk voor het ontbijt of als een gezond tussendoortje.
Ingrediënten:
-
100 gram havermoutvlokken
-
5 walnoten
- Handje pijnboompitten
- Handje amandelen
-
2 eetlepels gebroken lijnzaad
-
Theelepel kaneel
-
1 a 2 theelepels vloeibare honing
-
2 eetlepels gesmolten kokosolie (olijfolie kan ook)
-
Handje rozijnen
- Handje gojibessen
- Magere kwark/ yoghurt
-
Vers fruit
Bereiding:
1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Snijd de amandelen en walnoten klein. Doe deze in een grote kom en voeg de havermout, lijnzaad, kaneel en de pijnboompitten toe.
3. Verhit de kokosolie en smelt deze. Gebruik je olijfolie dan hoef je deze niet te verwarmen. Voeg de olie met de honing toe in de kom.
4. Meng alles goed door elkaar.
5. Bekleed je bakplaat met bakpapier en voeg de granola toe. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven.
6. Schep na 10 minuten om zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden.
7. Laat goed afkoelen en schep goed door.
8. Voeg de rozijnen en gojibessen toe.
9. Pak een weckpot en voeg hier je zelfgemaakte granola aan toe.
10. Serveer met magere kwark of magere yoghurt en wat vers fruit.
De granola blijft circa 2 weken goed.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer gezonde recepten gemaakt met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten? Probeer dan eens een maaltijdbox van Boerschappen! Je kiest daarmee voor gemak en je eet gezond en gevarieerd! Hoe leuk is het dan ook dat je via Voedingscoach Wendy €9 korting krijgt op je 1e box. Bestel je maaltijdenbox hier of ga naar Boerschappen en geef de code voedingscoachwendy op en geniet van de lekkere, verse, gezonde en verantwoorde maaltijden! Je zit nergens aan vast. Je kan wekelijks wisselen tussen de verschillende boxen, pauzeren of opzeggen. Alle reden om het dus eens te proberen!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
