Pokébowl met veel veggies en zalm!
Kleurrijk, verantwoord maar vooral erg lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 125 gram sushirijst (bij voorkeur volkoren sushirijst)
- 3 eetlepels azijn (aangemaakt met klein beetje suiker en zout)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel witte sesamzaadjes
- 100 gram wortel
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 75 gram gedopte edamame
- 150 gram gerookte zalm
- stukje gember
Bereiding:
1. Kook ruim van tevoren de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg daarna het azijnmengsel toe. Laat de rijst goed afkoelen en roer een paar keer door.
2. Maak een wortelsalade. Meng de wortels (julienne) met de mayonaise en sojasaus. Rooster de sesamzaadjes en voeg de helft toe.
3. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakken en snijd de rode paprka in reepjes. Halveer de avocado en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de gerookte zalm in kleine plakjes. Schil de gember met een dunschiller en snijd er dunne plakjes van.
4. Verdeel de rijst in 2 kommen en voeg hierna de wortelsalade, komkommer en paprika toe. Voeg ook de gedopte edamame, zalm en gember toe.
5. Serveer met wat geroosterde sesamzaadjes in sojasaus.
Eet smakelijk met stokjes!
Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media:
