Mosselen!
Deze week een recept voor een mosselpannetje met gestoofde spinazie en tomaatjes! Heerlijk op een warme zomerdag :-)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1,5 kg mosselen
- 20 gram selderij
- 200 gram spinazie
- 350 gram tomaatjes
- ½ citroen
- 1 peper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
- Volkoren stokbrood
Bereiding:.
1. Maak de mosselen schoon en verwijder de schelpen die open staan of kapot zijn.
2. Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de ui, knoflook en tomaatjes in stukjes. Boen de citroen en rasp het geel van de schil en snijd in partjes. Snijd de selderij klein. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd in stukjes.
3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
4. Voeg dan de tomaatjes, citroenrasp, peper en 200 ml water toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.
5. Doe de spinazie en selderij erbij en roer een keer door. Leg de mosselen er bovenop en doe de deksel op de pan. Stoom 4 – 5 minuten en schud de pan een aantal keer op. Verwijder de schelpen die niet open zijn gegaan.
6. Breng op smaak met peper en zout. Rooster het stokbrood en doop lekker in de saus. Serveer met partjes citroen.
Eet smakelijk!
Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media:
