Pasta met broccoli
Deze week een heerlijke fris gerecht. Pasta met citroen en broccoli!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram broccoli
- 150 gram volkoren penne
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- Halve tot hele citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 10 basilicumblaadjes
- Peper
- Groene olijven
- Geraspte 30+ kaas
Bereiding:
1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
2. Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes, schil de stelen en snijd in stukjes.
3. Breng het citroensap met water aan de kook en kook de broccoli hierin in 4 minuten gaar.
4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
5. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper. Bak het daarna in de hete olijfolie in een paar minuten gaar en bruin.
6. Meng de zuivelspread en wat citroenschilletjes met wat kookvocht van de broccoli.
7. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door. Verdeel het daarna over 2 borden.
8. Was de basilicum en verdeel de blaadjes over je gerecht.
Lekker met een paar olijven en wat geraspte 30+ kaas.
Eet smakelijk!
Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media:
