Pittige tomaten-paprika soep
Deze week een heerlijke soep die je zowel warm als koud kunt eten. De koude Gazpacho-variant smaakt erg goed op een mooie warme zomerdag!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
8 grote trostomaten
-
1 pepertje
-
1 paprika
- 2 bouillonblokjes
- volkoren brood
Warme variant:
- peterselie
- 150 gram fijngesneden soepgroente
Koude variant:
- Komkommer
- Tomaat
- Paprika
Bereiding warme soep:
1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Was de tomaten, paprika en peper en snijd deze in kleine stukjes.
3. Fruit in olijfolie de ui en de knoflook. Voeg de gesneden tomaten, paprika en pepertje toe. Bak dit even.
4. Voeg 1 tot 1.5 liter water en de bouillonblokjes toe. Laat alles 15 minuten koken.
5. Pureer daarna de soep met de staafmixer.
6. Voeg de soepgroente toe en laat het geheel nog 5 minuutjes koken.
7. Serveer de soep met peterselie en volkoren brood.
Bereiding koude soep:
1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Was de tomaten, paprika en peper en snijd deze in kleine stukjes.
3. Fruit in olijfolie de ui en de knoflook. Voeg de gesneden tomaten, paprika en pepertje toe. Bak dit even.
4. Voeg 1 tot 1.5 liter water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door.
5. Pureer daarna de soep met de staafmixer of in de blender/ keukenmachine.
6. Laat de soep goed afkoelen.
7. Zet deze in de koelkast.
8. Snijd wat rauwe tomaat, komkommer en paprika.
9. Serveer de soep met de rauwe groente en stukjes volkorenbrood.
Eet smakelijk!
Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media:
