Kwarkbroodjes
Deze week een makkelijk recept voor heerlijke kwarkbroodjes. Lekker voor het ontbijt of lunch!
Ingrediënten voor 6 broodjes:
75 gram rozijnen
125 gram Optimel kwark (ik heb gekozen voor de vanille smaak)
100 gram volkoren tarwemeel
1 ei
Snufje zout
Kaneel
1,5 theelepel bakpoeder
Bereiding:
1. Haal het rooster uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten door elkaar: rozijnen, kwark, meel, ei, zout en het bakpoeder.
3. Roer met een grote lepel of een garde alles goed door elkaar.
4. Leg een vel bakpapier op het rooster.
5. Maak met een (ijs)lepel 6 bollen.
6. Doe een snufje kaneel op elke bol.
7. Zet het rooster in de oven en laat de broodjes in 15 tot 20 minuten op 180 graden bruin worden.
8. Wacht een paar minuutjes als de broodjes uit de oven zijn en dan is het smikkelen geblazen!
Eet smakelijk!
Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media:
