Zoete puntpaprika met tonijn!
Vis is onderdeel van een gezonde voeding. Het staat in de Schijf van Vijf. Tonijn bevat veel eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen als jodium en ijzer. Het is goed voor je gezondheid en lekker :-) Helemaal in dit gerecht.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 tomaten
- 1/2 groene peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 370 g tonijnmoot in water (2 blikjes à 185 g)
- 30+ geraspte kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
- Volkoren (stok)brood
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
3. Was en snijd de tomaat en groene peper fijn. Voeg toe aan de uit en knoflook en voeg ook tijm toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg ook toe.
4. Vul de paprika's met het tonijnmengsel, voeg wat geraspte kaas toe en besprenkel met olijfolie. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak cirica 15 minuten.
5. Serveer met volkoren brood.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
