Perencrumble!
Wie is er nou niet dol op crumble? Deze week dan ook een gezonde variant met peer, havermout, volkorenmeel en noten. Erg lekker met magere yoghurt of kwark:-)
Ingrediënten:
-
3 peren (ook lekker met appels)
- 30 gram ongezouten noten
- 2 eetlepels kaneel
- 100 gram volkoren meel
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels water
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de peren en snijd in kleine stukjes. Hak de noten grof. Meng daarna de peren met de noten in een kom met 1 halve eetlepel kaneel.
3. Meng in een andere kom het volkoren meel met de havermout, de rest van de kaneel en de olijfolie. Roer goed door elkaar totdat er een crumble ontstaat.
4. Vet een kleine ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel het peer-mengsel. Voeg vervolgens de crumble toe.
5. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
6. Serveer met magere yoghurt of kwark.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
