Spruiten stamppot!
In deze koude winterweek een stamppot met spruiten! Spruiten bevatten heel veel vitamines, dus erg gezond maar vooral ook erg lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
-
400 gram kruimige aardappelen
-
400 gram spruitjes
-
75 ml magere melk
-
75 gram gerookte spekjes
-
2 gehaktballen (vega kan ook)
-
1 eetlepel piccalilly
-
25 gram boter
-
Olijfolie
-
Peper en zout
Bereiding:
1. Zet 2 pannen met water en een snufje zout op en breng aan de kook. Schil de aardappelen, spoel ze af onder de kraan en snijd in stukjes. Doe de aardappels in de pan en breng aan de kook voor 15 minuten.
2. Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden en kook deze voor 5 minuten en giet af.
3. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan waarin de spruitjes zijn gekookt en bak de spekjes aan. Voeg daarna de spruiten toe en laat een paar minuten bakken. Kruid met wat peper en zout.
4. Doe 1/3 van de boter met de melk in een pannetje en warm door tot de boter is opgelost.
5. Bak de gehaktballen in een hapjes pan met de rest van de boter. Voeg de piccalilly en een scheutje water toe en warm de gehaktballen op in de piccalillysaus.
6. Giet de aardappels af. Plaats kort terug op het fornuis zodat het vocht eruit kan. Voeg daarna de melk en boter toe en stamp tot een geheel. Meng daarna de spruiten en spekjes er doorheen en stamp nog even door.
7. Serveer met de gehaktbal en piccalilly.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
