Voeding én Leefstijl

Kipragout!

 

Wat eet jij met kerst? Deze klassieke ragout is een aanrader. Ragout komt van ragoûter wat betekent de smaak verbeteren! Makkelijk te maken en dus erg smaakvol. 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram kipfilet (biologisch)
  • 125 spekreepjes (kalkoen)
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • kipbouillonblokje
  • azijn
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper en zout
  • bloem
  • ragoutbakjes of volkoren beschuitjes (gezondere keuze;-))

 

Bereiding:

1. Kook de kipfilet in een pan water met het bouillonblokje in circa 20 minuten gaar.

2. Bak de spekjes uit.

3. Maak de groente schoon en snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat in kleine stukjes. Voeg de groente toe aan de spekjes en bak nog even door.

4. Haal de kip uit de pan en bewaar de bouillon. Voeg de bouillion toe aan de spek met groente en laat zachtjes doorkoken tot de paprika gaar is.

5. Haal met 2 vorken de kip goed uit elkaar. Verwarm de oven voor op 165 graden.

6. Voeg 1 a 2 eetlepels bloem en eventueel een eetlepel water toe aan de kip met groente zodat de ragout bind. Breng op smaak met een theelepel azijn, wat peper, zout, paprika- en chilipoeder.

7. Voeg als laatste de kip toe en verwarm nog even. Verwarm de ragoutbakjes in de oven.

8. Serveren maar en geniet!

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: