Bonenschotel!
Deze week een bonenschotel met veel groente, kip en quinoa.
Bonen behoren tot de peulvruchten. Peulvruchten zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Ook bevatten peulvruchten veel vezels. Quinoa staat in de Schijf van Vijf als een aanvulling op brood en graanproducten. Quinoa is een bron van eiwit, vezels, foliumzuur en magnesium.Een gezond kostje dus weer!
Ingrediënten voor 2 personen:
-
200 gram kipdijreepjes
-
120 gram quinoa
-
370 gram bonenmix (blik of pot)
- 3 grote tomaten
- 2 rode paprika's
- 1 prei
-
1 rode ui
- 100 ml water
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden (Tex Mex)
-
Olijfolie
- Zout
Bereiding:
1. Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingstijd op de verpakking. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in halve ringen. Was goed. Snipper de ui en snijd de gewassen tomaten in kleine blokjes. Snijd de gewassen paprika in stukjes.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de kip met een 1/2 theelepel Mexicaanse kruiden toe en bak goudbruin. Schep uit de pan.
3. Bak in dezelfde pan de paprika en de prei met een 1/2 theelepel van de Mexicaanse kruiden in 5 minuten glazig. Voeg daarna de kip weer toe. Spoel ondertussen de bonen af met koud water en laat uitlekken.
4. Voeg de tomaten en de uitgelekte bonen toe met het water en stoof 10 minuten met de deksel op de pan.
5. Serveer de bonenstoof met de quinoa.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
