Pompoensoep!
De herfst is begonnen! Dus echt tijd voor een gerecht met pompoen. Pompoen is familie van de komkommer en meloen. Pompoen levert weinig calorieën en bevat veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor de goede werking van je darmen, maar daar houdt het niet op! Pompoen bevat ook betacaroteen. Betacaroteen is goed voor je ogen en je huid. Maken dus deze soep :-).
Ingrediënten:
- 400 gram pompoen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 laurierblaadjes
- 2 groente-bouillonblokjes
- 1 liter water
- Olijfolie
- Griekse yoghurt (0% vet)
- Pijnboompitten
Bereiding:
- Schil en snijd de pompoen in blokjes (weinig tijd koop dan deze blokjes).
- Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes. Was de rode peper en snijd ook in kleine stukjes.
- Frui de ui, knoflook, peper en pompoen in een eetlepel olijfolie voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg het water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten koken.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer daarna de soep met de staafmixer tot een gladde massa.
- Serveer per kom met een eetlepel Griekse yoghurt en wat pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
