Voeding én Leefstijl

Bietensalade!

 

Eet jij weleens seizoensproducten? Wat zijn nu eigenlijk seizoensgroente en fruit? Alle groente- en fruitsoorten hebben een periode in het jaar waarin ze klaar zijn om te oogsten. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld asperges in het voorjaar en aardbeien en rode bieten in de zomer. In de periode dat ze worden geoogst en verkocht, zijn het seizoensproducten. Ze belasten het milieu dan minder dan buiten het seizoen. Kies dus eens wat vaker voor een seizoensproduct!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram gekookte biet
  • 150 ml Griekse yoghurt 0%
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • ½ eetlepel kaneel
  • peper & zout

 

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt in een kom met het citroensap, de olie en kaneel. Pers de knoflook er door heen.
  2. Snijd de bieten in kleine stukjes en meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en wat zout.
  3. Serveren maar!

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box. Hoe leuk en lekker is dat!


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: