Rabarber-appel compote!
Deze keer een makkelijk recept met appel en rabarber. Heerlijk om met deze friszure groente een compote te maken. Door deze friszure smaak lijkt rabarber meer op fruit dan op groente. Toch is rabarber écht groente. Met een portie rabarbercompote bij je maaltijd krik je de dagelijkse groenteconsumptie dus weer lekker op :-).
Ingrediënten:
- 250 gram rabarber
- 250 gram appels (Jonagold)
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel honing
- kopje water
Bereiding:
1. Verwijder de groene bladeren van de rabarber, spoel de stengels af en snijd een stukje van de onderkant af. Vervolgens snijd je de rabarber in stukjes. Schillen is niet nodig eventuele stugge draadjes trek je er gewoon vanaf. Schil de appels en snijd in blokjes.
2. Doe de rabarber en appel samen met een kopje water in een pan en voeg het kaneelstokje en de honing toe.
3. Breng aan de kook en laat dit ongeveer ongeveer 12 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door.
4. Verwijder het kaneelstokje en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
De compote kun je zowel (lauw)warm als koud serveren. Lekker 's ochtends bij de havermoutpap of 's avonds bij de warme maaltijd met de rode kool. De compote kun je invriezen mocht je een portie overhouden.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
