Tom kha kai soep!
Deze keer een soep-recept met heel veel groente:-) en kipfilet. Kip is onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals kipfilet.
Ingrediënten:
- 1 wortel
- 200 gram ui
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 130 g sperziebonen
- 1 limoen
- 1 gemberwortel
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 2 groente bouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk light
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,25 liter water
- 2 eetlepels sojasaus (minder zout)
- peper
- verse koriander
Bereiding:
1. Maak de groenten schoon. Snijd de stengel citroengras in de lengte open en leg er een knoop in. De stengel knakt en de smaken komen vrij. Hak de knoflook fijn. Snijd de gemberwortel in 5 plakken. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen. Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in stukjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd in stukjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes en de champignons in plakken.
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen gedurende 4 minuten. Giet de sperziebonen direct af en spoel ze af met koud water.
3. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met peper. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 4 minuten goudbruin.
4. Voeg de gember, citroengras, uien, paprika en de wortel toe en bak 2 minuten mee.
5. Voeg de champignons, de knoflook en de peper toe en bak nogmaals 2 minuten.
6. Voeg het water, de bouillonblokjes, de sperziebonen, de kokosmelk en de sojasaus toe en breng aan de kook.
7. Laat de soep 5 minuten zacht doorkoken, verwijder de gember en de citroengras en serveer de soep met de partjes limoen en wat verse koriander.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
