Spinazietaart met serranoham!
Altijd lekker een hartige taart! Deze is gemaakt met spinazie, kaas en serranoham!
Ingrediënten voor 3 personen:
- Filodeeg (8 vellen)
-
100 gram serranoham
-
400 gram spinazie
-
100 gram witte kaas in blokjes
-
3 eieren
-
150 gram Griekse yoghurt 0%
-
Peper
-
Olijfolie
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Doe een eetlepel olijolfie in een hapjespan en laat de spinazie slinken.
3. Vet de quichevorm in met wat olijfolie. Verdeel de filovellen daarna over de vorm. De vellen moeten over de vorm hangen.
4. Klop in een kom de eieren los met de Griekse yoghurt en roer de kaasblokjes erdoorheen en breng evt. op smaak met peper.
5. Leg de geslonken spinazie op de vellen en giet daarna het eimengsel er overheen. Snijd de ham in repen en verdeel over het mengsel!
6. Vouw de taart dicht en leg nog een vel filodeeg op de vulling. Bestrijk het deeg met wat olijfolie.
7. Schuif de taart net iets onder het midden van de oven en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
