Couscous frittata met zalm!
Deze keer een gezond en makkelijk recept met vis. Vis is goed voor je gezondheid. De visvetzuren zijn namelijk goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 125 gram volkoren couscous
- 1/2 rode ui
- 200 gram snacktomaatjes
- 200 gram waspeen
- 4 eieren
- 200 gram zalmforel
- Zout en peper
- Olijfolie
- Broccocress of tuinkers voor de garnering
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en voeg de couscous toe. Laat 6 minuten koken, gief af en laat goed uitlekken.
2. Maak de ui schoon en snijd fijn. Was de waspeen en tomaatjes en snijd in kleine stukjes.
3. Klop de eieren los in een schaal en voeg zout en peper toe.
4. Fruit de ui, tomaat en waspeen met zout en peper in olijfolie in een hapjes- of koekenpan voor 4 minuten.
5. Schep nu de couscous op de groenten en giet hier de geklopte eieren doorheen. Druk aan en voeg dan de zalm in stukjes toe. Plaats de pan 15 minuten in de oven.
6. Serveer met broccocress of tuinkers.
Eet smakelijk!
Ben je woonachtig in de regio Eindhoven maak dan kennis met Local Food Eindhoven. Zij leveren 4 dagen per week heerlijke verse streekproducten zoals rode ui van Oppers en eieren van Lekker'nei. Zonder abonnement dus hoe flexibel is dat! Als vriend van Voedingscoach Wendy kun jij zonder bezorgkosten kennis maken dit met geweldige concept. Hiervoor gebruik je de code vriendenvanvoedingscoachwendy bij je bestelling.
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
