Eat good, feel good!

Havermout-appelmoes koek

 

Deze keer een gezond tussendoortje met havermout! Helemaal vegan! Havermout is gezond en staat in de Schijf van Vijf. Havermout levert koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen.Havermout is een volkoren graanproduct. Volkoren producten verlagen het risico op hart- en vaatziekten.

 

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 3 eetlepels volkorenmeel (Genneper watermolen)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 190 gram appelmoes (100% appelmoes)
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 appel (Philips Fruittuin)

 

Bereiding:

1.  Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.

3. Meng in een andere kom de appelmoes, siroop en kokosolie door elkaar.

4. Voeg het appelmoesmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.

5. Giet het beslag in een cakevorm. Snijd de appel en dunne schijfjes en plaatst deze rechtop in het beslag.

6. Bak de koek in circa 30 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: