Spinazie-soep
Eet jij ook regelmatig groente? Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten! Groente bevat veel goede voedingsstoffen en is vooral ook erg lekker! Zoals deze spinazie-soep!
Ingrediënten:
- 400 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 700 ml water
- 25 gram ongezouten roomboter
- 1 eetlepel Griekse yoghurt 0% vet
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 gram amandelschaafsel
Bereiding:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuutjes aan op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Voeg de spinazie toe en laat 2 minuten koken.
2. Neem de pan van het fornuis, voeg de roomboter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 minuten tot een gladde massa.
3. Serveer met de Griekse yoghurt en amandelschaafsel.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
