Voeding én Leefstijl

Guacamole

 

Deze week weer een gemakkelijk recept: Guacamole! Lekker op een volkoren broodje bij de lunch. Ook kun je de guacamole serveren bij het diner met een volkoren wrap.

De basis voor guacamole is avocado. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor je bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals bij vette vis en noten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • ½ trostomaat
  • ¼ rode ui (½ sjalot kan ook)
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje zout
  • Snufje chilipoeder

 

Bereiding:

1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn.
2. Voeg het limoensap toe voor een frisse smaak en het verkleuren van de avocado.
3. Snijd de rode ui en tomaat in kleine stukjes.Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaat en voeg de tomatenblokjes en ui toe aan de avocado.
4. Breng op smaak met zout en chilipoeder.

5. Serveer met volkoren brood of een volkoren wrap.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: