Aardappel-taart met tonijn!
Een hartige taart! Ik ben er dol op :-) Deze keer gemaakt met tonijn. Tonijn bevat, zoals alle vis, veel eiwitten, vitamines A, B2 en D, en mineralen als jodium en ijzer. Tonijn is magerder dan bijvoorbeeld makreel en haring maar er zitten nog steeds heel wat gezonde omega 3-vetzuren in. Die beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Zet tonijn dus regelmatig op je menu!
Ingrediënten voor 3 personen:
- 600 gram aardappelen
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
- 1 blikje ansjovisfilets
- ½ bosje bieslook
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 50 ml magere melk
- peper
- olijfolie
Bereiding:
1. Verwarm je oven voor 175 °C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water. Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verdeel daarna in stukjes. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en was de bieslook en knip het klein.
2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Voeg de eieren, de melk en de bieslook toe en klop dit los.
3. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze daarna fijn. Roer het eimengsel en de vis samen met de gestampte aardappelen door elkaar en breng het op smaak met peper.
4. Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie en schep het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de hete oven in circa 40 minuten gaar.
5. Serveer met een heerlijke salade.
Eet smakelijk!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
