Pompoen-Bananenbrood!
Bananenbrood, ik ben er dol op! Banaan met pompoen is een ook heerlijke combinatie. Erg lekker als ontbijt of tussendoortje!
Ingrediënten voor 1 brood:
- 400 gram blokjes pompoen
- 2 bananen
- 150 gram havermeel (amandelmeel kan ook)
- 2 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- handje pompoenpitten
- snufje zout
Bereiding:
1. Kook de pompoen in 15 tot 20 minuten en giet het water af. Pureer de pompoen.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Doe tweederde van de pompoen, bananen, meel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en meng tot een glad beslag. Mengen tot een gladde massa met een mixer kan ook!
4. Giet het mengsel in een siliconen cakevorm (of vet je bakvorm goed in). Voeg een paar pitten toe op de bovenkant.
5. Zet het brood in de oven en bak in 55 minuten gaar.
6. Haal het brood uit de oven. Laat het iets afkoelen voordat je het brood in plakken snijd.
Je kunt dit brood invriezen. Snijd het in plakjes, verpak het per plakje in een goed afgesloten plastic zak en het kan de vriezer in. Ontdooi het 's ochtendsvroeg en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje bij de thee of koffie! Van de pompoen die over is maak je een lekkere latte met wat kaneel en kurkuma!
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
