Eat good, feel good!

Mosterd-prei soep!

 

Ben je ook zo'n soepliefhebber? Soep is altijd lekker, zeker als je de soep zelf maakt! Dus snel de keuken in en geniet daarna van een heerlijke kom soep!

 

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (groente)
  • 4 eetlepels mosterd (extra pittig mmmm)
  • 100 ml kookroom light
  • Peper en zout
  • Bieslook

 

Bereiding:

1. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de prei, ui en knoflook aan in een ruime pan met wat olijfolie.
2. Voeg de tarwebloem toe en gaar dit 5 minuten op een laag vuur.
3. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes en het water toe. Laat 5 minuten koken op een lage temperatuur. Voeg dan de mosterd en kookroom toe.
4. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en laat nog even doorpruttelen op laag vuur.
5. Serveer de soep en garneer met bieslook en peper.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: