Eat good, feel good!

Boerenkool-soep!

 

Boerenkool zit boordevol goede voedingsstoffen als vitamine A, B2, B6 en C. Ook is boerenkool rijk aan foliumzuur, calcium en ijzer.Boerenkool wordt vaak als stamppot gegeten maar je kunt het ook roerbakken, in de oven klaarmaken of soep van maken!

 

Ingrediënten:

  • 200 gram boerenkool
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1  rode peper
  • 3 eetlepels quinoa (volkoren)
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • 200 gram soep balletjes (vega)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • kaas 30+ 

 

Bereiding:

1. Snipper de ui en bak aan met 2 eetlepels olijfolie en wat zout. Bak ze zo'n 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
2. Snijd de knoflook fijn. Was de rode peper en snijd ook fijn. Voeg toe aan de uien en fruit 2 minuten mee.
3. Voeg dan de boerenkool, quinoa, de verkruimelde bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat dan 15 minuten koken op een middelhoge temperatuur. Voeg de vega-balletjes de laatste 5 minuten toe.
4. Serveer de soep en garneer met de kaas.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: