Appel kruidkoek!
Ga jij ook snel de keuken in voor deze heerlijke appel-kruidkoek?
Ingrediënten:
- 1 grote appel (Elstar, Philips Fruittuin)
- 4 eetlepels appelstroop 100%
- 300 gram volkoren meel
- 50 gram dadels
- 75 gram rozijnen
- 50 gram ongezouten gemengde noten
- 1 à 2 cm gemberwortel
- 250 ml magere melk
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek- speculaaskruiden
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
Bereiding:
1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Wel de dadels ongeveer 5 minuten in kokend water. Daarna goed uit laten lekken en in kleine stukjes snijden. Schil de gember en hak deze fijn.
2. Mix de melk, dadels, rozijnen, gember en appelstroop tot een glad mengsel en laat een paar minuutjes staan.
3. Maak de noten fijn en meng in andere kom met alle droge ingrediënten.
4. Voeg daarna het appelstroop-dadel-melk mengsel toe en meng met een spatel of lepel goed door elkaar.
5. Doe het mengsel in je ingevette springvorm (24 cm). Was, schil en snijd de appel in schijfjes. Zet deze op verschillende manieren in het beslag en duw een beetje aan.
6. Plaats de springvorm 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Ken jij Boerschappen al? Maak nu kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op jouw eerste box tijdens het afrekenen. Hoe leuk en lekker is dat!
Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts:
