Eat good, feel good!

Appel-dadelbrood!

 

Gezonde baksels, ik ben er dol op! Deze keer een heerlijk en gezond brood met appel en dadel. Erg lekker als ontbijt of tussendoortje!

 

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 2 grote appels
  • 50 gram dadels
  • 150 gram volkorenmeel 
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • klein handje amandelschaafsel
  • snufje zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de dadels in een bakje met kokend water een paar minuten wellen.

2. Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de dadels fijn.

3. Doe het meel, bakpoeder, eieren, honing en een snufje zout in een kom en mix goed door elkaar. Voeg als laatste de appel en dadels toe en meng nog even goed door elkaar.

4. Giet het mengsel in een siliconen cakevorm (of vet je bakvorm goed in). Voeg wat amandelschaafsel toe en zet het brood in de oven. Bak in 55 minuten gaar.

5. Haal het brood uit de oven. Laat het even afkoelen voordat je het brood in plakken snijd.

 

Eet smakelijk!

 

Je kunt dit brood invriezen. Verpak het dan per plakje en het kan zo je vriezer in. Ontdooi het in de ochtend en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje bij de thee of koffie!


Wil jij gezond en gevarieerd eten? Maak dan nu kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op jouw eerste box tijdens het afrekenen. Hoe leuk en lekker is dat!

 

Of volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: