Eat good, feel good!

Shakshuka

 

Deze keer een gemakkelijk en gezond eenpansgerecht! Shakshuka, van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten, betekent mengsel. Dit is niet zomaar een mengsel. Het is een heerlijk mengsel om een stukje stokbrood in te dippen :-)

 

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 puntpaprika's
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 300 gram gehaktballetjes (ik heb vegetarische ballen gekozen deze keer)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 1 volkoren stokbrood

 

Bereiding:

1. Snijd de ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjes- of wokpan en fruit de ui 10 minuten op laag vuur.

2. Snijd de puntpaprika’s in dunne reepjes en de champignons in stukjes. Voeg de gehaktballetjes, champignons en puntpaprika toe aan de ui en bak 10 minuten mee op laag vuur.

3. Voeg de tomatenblokjes en de chilipoeder toe en breng aan de kook.

4. Maak 3 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren boven. Laat met de deksel op de pan de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen in de saus.

5. Voeg de peterselie toe.

6. Snijd het brood en serveer bij de shakshuka.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: