Eat good, feel good!

Speculaas

 

De sint is weer in het land en de winkels liggen alweer weken vol met pepernoot, speculaas en taai-taai! Vaak zitten in deze producten veel suiker en vet. Dus veel beter en lekkerder om zelf een gezonde speculaas-variant te maken! 

 

Ingrediënten:

  • 50 gram kokosolie
  • 125 gram volkoren meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • handje amandelschaafsel
  • evt snufje zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit. Bekleed de bakplaat met bakpapier of siliconenmat.

2. Smelt de kokosolie in een pannetje.

3. Meng in een kom de meel, bakpoeder, honing, kruiden en de kokosolie. Eventueel kun je een klein beetje zout toevoegen. Kneed hier een deeg van. Dit kan met de keukenmachine maar ook met je handen.

4. Rol het deeg uit en maak er brokken van. Ook kun je een grote brok maken of als je uitsteekvormpjes hebt maak van het deeg leuke vormpjes.

5. Druk de amandelen in het deeg.

6. Bak de speculaas in 20-25 minuten goudbruin en krokant.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: