Eat good, feel good!

Havermoutkoekjes met rode bessen 

Deze week weer een bakrecept! Heerlijke koekjes mmmmmmm!

 

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 20 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1,5 eetlepel 100% pindakaas
  • 1 ei
  • 40 gram rozijnen
  • 3 steeltjes rode bessen
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 eetlepel honing 
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gebroken lijnzaad

 

Bereiding:

1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje (of in de magnetron).
3. Doe alle ingrediënten behalve de rode bessen in een keukenmachine en mix goed door elkaar.
4. Was de rode bessen, haal ze van het steeltje af en meng deze met een lepel door het beslag.
5. Doe het beslag in muffinvormpjes (siliconen) of maak er kleine bolletjes van en leg deze bolletjes op het bakpapier.
6. Plaats de bakplaat 25-30 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen zodat ze lekker krokant worden aan de buitenkant.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: