Eat good, feel good!

Bananenbrood met blauwe bessen!

Gezonde baksels, ik ben er dol op! Deze keer een heerlijk en gezond brood wat erg lekker is als ontbijt of tussendoortje!

 

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 3 bananen
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram havermeel (amandelmeel kan ook)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Doe de bananen, het meel, het bakpoeder, de eieren, de honing en een snuf zout in de kom van een keukenmachine en meng tot een glad beslag.

3. Spatel daarna bijna alle blauwe bessen door het mengsel, maar laat er een paar over voor versiering.

4. Giet het mengsel in een siliconen cakevorm (of vet je bakvorm goed in) en verdeel de rest van de blauwe bessen on top.

5. Zet het bananenbrood in de oven en bak in 55 minuten gaar.

6. Haal het bananenbrood uit de oven. Laat het iets afkoelen voordat je het brood in plakken snijd.

 

Eet smakelijk!

 

Je kunt dit brood invriezen. Snijd het in plakjes, verpak het per plakje in een goed afgesloten plastic zak en het kan de vriezer in. Ontdooi het 's ochtendsvroeg en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje bij de koffie!

 

Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media: