Eat good, feel good!

Sinaasappel-wortel-dadelcake!

 

Deze week ben ik jarig dus heb ik een lekkere healthy cake gemaakt :-) Per plakje cake circa 170 kcal. Ter vergelijking in een appelflap van 100 gram zitten maar liefst 360 kcal. Waarvoor kies jij? Ik zeg trek je bakschort aan en geniet!

 

Ingrediënten voor cakevorm van 1 liter:

  • 1 sinaasappel

  • 250 gram wortelen

  • 100 gram dadels zonder pit

  • 100 gram amandelmeel of volkoren meel

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel

  • 75 gram rozijnen

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 theelepels koekkruiden

  • 2 eetlepels margarine

  • 50 gram walnoten

  • eventueel wat magere melk

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water. Snijd de sinaasappel in stukken en verwijder eventuele pitjes. Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.

3.Voeg de dadels toe en pureer het samen tot een gladde massa.

4. Maak de wortelen schoon en rasp fijn.

5. Meng de meelsoorten met het bakpoeder en de koekkruiden in een grote kom.

6. Voeg alle andere ingrediënten toe. Voeg als het te droog wordt een beetje magere melk toe.

7. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.

8. Bekleed de bodem van de cakevorm met een reep bakpapier en bestrijk de vorm en bakpapier met wat margarine. Schep het deeg er in.

9. Bak de cake midden in de hete oven in 30 minuten gaar. Laat daarna op een rooster en afkoelen.

 

Eet smakelijk!

 

Je kunt de cake invriezen. Snijd in 12 plakjes, verpak de plakjes per stuk in een goed afgesloten plastic zak en het kan de vriezer in. Ontdooi het in de ochtend en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje!

 

Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media: