Eat good, feel good!

Flammkuchen gemaakt met volkoren wraps

 

Deze week een makkelijk en gezond recept uit de oven! 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram rundergehakt
  • 250 gram romatomaten
  • 300 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 volkoren wraps
  • 150 ml crème fraiche light
  • ½ eeetlepel komijnpoeder
  • Paar takjes koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding:.

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het rooster eruit.

2. Snijd de ui in ringen en de knoflook in stukjes. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Rul het gehakt zonder olie in een koekenpan bijna gaar en voeg de paprika en tomaat toe en bak 3-5 minuten. Breng op smaak met de komijnpoeder, wat koriander en eventueel peper en zout.

4. Leg de wraps op bakpapier en besmeer met de crème fraiche. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en vervolgens de uien en knoflook.

5. Zet 5 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media: