Eat good, feel good!

Worstjes met bloemkool en tomaatjes van de bakplaat

 

Deze week een heerlijk gerecht uit de oven.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

2 stuks verse worst (Italiaans gekruid)

1 bloemkool 300 gram (wit of kies zoals ik voor de gele/oranje variant)

tomaten 200 gram

1 rode ui

2 sneden volkorenbrood

50 gram geraspte 30+ kaas

paar takjes peterselie

olijfolie

2 teentjes knoflook

peper en zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel deze over de bakplaat. Meng met olijfolie, peper en zout. Snijd de worstjes in grove stukken en leg deze erop. Zet in de oven voor 20-25 minuten.

3. Snijd intussen de tomaten in stukjes en het brood in blokjes. Pel de ui en snijd in vieren. Haal de lagen van de ui los. Snijd de knoflook in stukjes. Hak de peterselie.

4. Haal de plaat na 25 minuten uit de oven. Verdeel de tomaten, brood, uien, knoflook en peterselie over het gerecht en meng dit goed door elkaar. Verdeel de geraspte kaas over het gerecht.

5. Zet de bakplaat nog voor 10-15 minuten in de oven totdat de stukjes brood krokant zijn. Daarna serveer je de bakplaat op tafel.

 

Eet smakelijk!

 

Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media: