Eat good, feel good!

Perencrumble!

 

Wie is er nou niet dol op crumble? Deze week dan ook een gezonde variant met peer, havermout, volkorenmeel en noten. Erg lekker met magere yoghurt of kwark:-)

 

Ingrediënten:

  • 3 peren

  • 30 gram ongezouten noten
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram volkoren meel
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels kokosolie

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de peren en snijd in kleine stukjes. Hak de noten grof. Meng daarna de peren met de noten in een kom met 1 halve el kaneel en 1 eetlepel honing.

3. Meng in een andere kom het volkoren meel met de havermout en de rest van de kaneel.

4. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer vervolgens de rest van de honing en 2 eetlepels water erdoor.

5. Voeg dit toe aan de kom met de droge ingrediënten en roer door totdat er een crumble ontstaat.

6. Vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie en verdeel het peer-mengsel. Voeg vervolgens de crumble toe. 

7. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.

8. Serveer met magere yoghurt of kwark.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: