Eat good, feel good!

Zuurkool- ovenschotel!

 

De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Zuurkool begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd. De rest wordt in fijne reepjes gesneden. De gesneden witte kool wordt daarna licht gezouten, goed aangedrukt en afgedekt. Daarna is het drie tot acht weken wachten en kun je genieten van deze heerlijke winterkost. Zuurkool is rijk aan vitaminen. Dus zet deze schotel deze week op je menu!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram aardappelen
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 volkoren beschuit
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en kook in circa 15-20 minuten gaar.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden.

3. Snijd de ui fijn en bak deze met een klein scheutje olijfolie glazig. Voeg daarna het gehakt toe met wat peper & zout en bak vijf minuten.

4. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en voeg de uitgelekte zuurkool toe. Voeg daarna het gehakt toe.

5. Giet de aardappelen af en stamp met een stamper fijn. Plaats de gestampte aardappelen bovenop het gehakt.

6. Verkruimel de beschuit en strooi dit over het gehakt. Plaats de ovenschaal in de oven voor 25 minuten.

7. Serveren maar en geniet!

 

Houd je van zoet-zuur voeg dan ook een appel of wat druiven toe. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Kies je voor het toevoegen van een handje druiven snijd deze dan ook in kleine stukjes. Voeg het fruit aan de zuurkool toe bij stap 4.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: