Eat good, feel good!

Avocado-Bananenbrood!

 

Bananenbrood, ik ben er dol op! Banaan met avocado is een heerlijke combinatie. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is onverzadigd vet wat je LDL- cholesterol in je bloed verlaagt. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor je bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus de goede vetten binnen. Deze week dan ook een heerlijk en gezond bananenbrood met avocado. Erg lekker als ontbijt of tussendoortje!

 

Ingrediënten voor 1 brood:

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 150 gram havermeel (amandelmeel kan ook)
  • 3 eieren
  • 2 theelepels honing
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Doe de avocado, de banaan, het meel, het bakpoeder, de eieren, de honing en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en meng tot een glad beslag. Mengen tot een gladde massa met een mixer kan ook!

3. Giet het mengsel in een siliconen cakevorm (of vet je bakvorm goed in).

4. Zet het brood in de oven en bak in 55 minuten gaar.

5. Haal het avocado-bananenbrood uit de oven. Laat het iets afkoelen voordat je het brood in plakken snijd.

 

Je kunt dit brood invriezen. Snijd het in plakjes, verpak het per plakje in een goed afgesloten plastic zak en het kan de vriezer in. Ontdooi het 's ochtendsvroeg en je hebt een heerlijk gezond tussendoortje bij de thee of koffie!

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: