Eat good, feel good!

Pittige broccolisoep!

 

Deze week een gezonde, makkelijk te maken soep! De dagen worden donkerder, natter en kouder. Wat is er dan lekkerder dan een kop warme soep! Zelfgemaakte soep is meteen een gemakkelijke manier om lekker wat extra groente te eten op een dag. Het advies is om elke dag minimaal 250 gram groente te eten. Groente staat in de Schijf van Vijf en levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Groente geeft veel voordelen voor je gezondheid en hangt samen met een lager risico op chronische ziekten. Maak dus wat vaker groentesoep!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram broccoli

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele peper (of geen pepertje als je niet van pittig houdt)
  • 2 groentebouillonblokjes 

  • Olijfolie
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt (magere variant)

  • Handje pijnboompitjes
  • Handje alfalfa

 

Bereiding:

1. Was de groente. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit in de pan aan met een eetlepel olijfolie. Snijd de broccoli in roosjes en voeg de broccoli en het pepertje toe en bak even mee.

2. Voeg dan 1 liter water en twee bouillonblokjes toe. Laat dit 15 minuten koken.

3. Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitten.

4. Pureer met een staafmixer de soep tot een gladde massa.

5. Serveer met een eetlepel Griekse yoghurt, geroosterde pijnboompitjes en wat alfalfa.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: