Eat good, feel good!

Veldsla met makreel!

 

Deze week een makkelijk lunchgerecht met veldsla en makreel. Hoe vaak eet jij vis? Het advies is om 1 keer per week vis te eten. De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen je namelijk tegen hart- en vaatziekten. Ook heeft het eten van vis een gunstig effect op je bloeddruk. Met name vette vis zoals makreel, zalm, haring en sardines bevat veel gunstige vetzuren. We noemen vis ‘vet’ als er meer dan 5% vet inzit. Check de ingrediënten dus op het etiket. Daarnaast is de meeste vis (en schaal- en schelpdieren) rijk aan vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is ook een bron van vitamine B6. Vis bevat van nature eiwit en vet, twee stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Zet vis dus iedere week op je menu :-).

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram veldsla
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 200 gram makreel
  • paar olijven
  • 2 augurken
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 2 volkoren boterhammen

 

Bereiding:

  1. Was de tomaten en paprika en snijd in kleine blokjes. Doe dit in een grote schaal en voeg de veldsla toe.
  2. Snijd de olijven en augurk fijn en voeg toe.
  3. Snijd de makreel in kleine stukjes en voeg toe aan de salade.
  4. Maak de salade aan met wat olijfolie en zout en peper.
  5. Serveer met een (geroosterde) volkoren boterham.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: