Eat good, feel good!

Aardappelomelet!

 

Het recept van deze week is een gerecht met aardappelen, groente en ei! Een ei hoort er immers bij! Eieren bevatten goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Maar hoeveel eieren kun je nu per week eten? Het Voedingscentrum adviseert om te variëren met vis, peulvruchten, vlees en ei. Het eten van 2 tot 3 eieren per week past daarmee in een gezonde voeding. Ben je vegetariër dan kun je 3 tot 4 eieren per week eten.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ ui 
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • chilipoeder
  • zout

 

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd daarna in plakken.
  2. Kook de aardappelen in 7 minuten gaar. Kook daarna nog 1 tot 2 minuten de doperwten mee.
  3. Was de paprika en snijd in blokjes. Pel de ui en snijd fijn. Fruit daarna de paprika en de ui in een koekenpan met wat olijfolie. Schep de groente uit de pan.
  4. Giet de aardappelen en de doperwten af. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de aardappelen met erwten toe. Schep daarna de paprika en ui erop. Strooi er ook wat chilipoeder op.
  5. Klop de eieren in een kom los en schenk dit mengsel over de aardappelen.
  6. Laat de pan op een lage temperatuur met een deksel op de pan stollen.
  7. Serveer met een klein beetje zout.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: