Eat good, feel good!

Penne met broccoli en tonijn!

 

Deze keer een makkelijk, snel en uiteraard gezond recept met broccoli. Broccoli levert weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten omdat het veel voordelen voor de gezondheid heeft. Ook hangt het eten van groente samen met een lager risico op chronische ziekten. Hoeveel groente eet jij dagelijks voor jouw gezondheid?

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 150 gram volkoren penne
  • paar blaadjes basilicum
  • olijfolie

 

Bereiding:

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de stelen en snijd deze in stukjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Fruit dit in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus voor 15 minuutjes zacht koken.
  3. Kook de penne in een pan met water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 2 minuten de broccoli mee.
  4. Laat de tonijn uitlekken, meng door de saus en verwarm dit nog even.
  5. Giet de penne met de broccoli af en meng met de saus. 
  6. Was de basilicum blaadjes en serveer deze bij de penne met broccoli.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie en variatie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: