Eat good, feel good!

Worstjes met broccoli en tomaatjes van de bakplaat

 

Deze week een heerlijk gerecht uit de oven.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

4 chipolata worstjes (vega worstjes kan ook)

1 broccoli 

200 gram tomaten

1 rode ui

2 sneden volkorenbrood

50 gram geraspte 30+ kaas

2 teentjes knoflook

olijfolie

peper en zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de broccoli in roosjes en verdeel deze over de bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout. Snijd de worstjes in stukken en leg deze erop. Zet in de oven voor 20-25 minuten.

3. Snijd intussen de gewassen tomaten in stukjes en het brood in blokjes. Pel de ui en snijd in vieren. Haal de lagen van de ui los. Snijd de knoflook in stukjes. 

4. Haal de plaat na 25 minuten uit de oven. Verdeel de tomaten, brood, uien en knoflook over het gerecht. Voeg als laatste de geraspte kaas toe.

5. Zet de bakplaat nog voor 10-15 minuten in de oven totdat de stukjes brood krokant zijn. 

 

Eet smakelijk!

 

Voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts volg Voedingscoach Wendy op social media: