Eat good, feel good!

Havermout muffins met mango!

 

Hoe vaak eet jij een mango? Je kunt mango in veel gerechten toevoegen, zoals in een fruitsalade, in de yoghurt, in de rijst maar ook lekker bij vis. Ook kun je het prima toevoegen aan een bakrecept zoals in deze muffins. Mango bevat heel veel vitamines en mineralen:

Vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, K, foliumzuur, calcium, magnesium, kalium, koper, mangaan, ijzer en seleen. Het is dus hartstikke goed voor je!

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 125 gram havermout
  • 100 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 mango
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kokosrasp
  • vanille kwark (0% vet)

 

Bereiding:

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 190 graden.
  2. Snijd de mango in kleine stukjes.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe het beslag in de muffinvormpjes.
  4. Bak in 30 minuten gaar.
  5. Serveer met de vanille kwark.

 

Eet smakelijk!

 

Eet de 12 muffins niet in een keer op maar verpak ze per stuk en vries ze in. Zo heb je een voorraadje gezonde tussendoortjes :-).

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box.


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: