Eat good, feel good!

Frozen yoghurt reep!

 

Yoghurt is een zuur melkproduct. Dit komt doordat bacteriën melksuikers uit melk omzetten in melkzuur. Magere en halfvolle yoghurt staat in de Schijf van Vijf. Yoghurt levert dezelfde goede voedingsstoffen en geeft dezelfde gezondheidseffecten als melk en melkproducten. Zo hangt het drinken en eten van melk en melkproducten samen met een lager risico op darmkanker. Eet je yoghurt, dan verklein je bovendien de kans op diabetes type 2. Dus maak deze heerlijke yoghurt-reep!

 

Ingrediënten:

  • 100 gram bosvruchten (diepvries)
  • 300 gram magere yoghurt

 

Bereiding:

  1. Ontdooi het fruit en vang het vocht op.
  2. Meng de yoghurt met het vocht en roer de bosvruchten er door heen.
  3. Giet dit mengsel in een kleine ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Plaats de schaal in de vriezer voor minimaal 2 uur.
  4. Breek of snijd in stukjes en serveer!

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie maak dan kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box. Hoe leuk en lekker is dat!


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: