Eat good, feel good!

Mueslireep!

 

Heel makkelijk zelf te maken en beter dan de varianten uit de supermarkt waaraan vaak veel suiker is toegevoegd. In deze gezonde variant zitten voedzame producten. Ideaal dan ook voor je ontbijt of als gezond tussendoortje! Ook tijdens een langdurige intensieve training (meer dan 1,5 uur) een ideale snack om je koolhydraten aan te vullen!

 

Ingrediënten voor 4 repen:

  • 1 banaan
  • 1 eetlepel kaneel
  • ½ eetlepel agavesiroop
  • 45 gram havermout
  • ½ eetlepel lijnzaad
  • 30 gram ongezouten noten (ik koos deze keer voor cashewnootjes)
  • ½ eetlepel kokosrasp

 

Bereiding:

  1. Haal de bakplaat uit je oven en verwarm voor op 175 graden.
  2. Prak de banaan met een vork of lepel zo fijn mogelijk. Meng de kaneel en de agavesiroop er doorheen.
  3. Hak of breek de noten fijn. Voeg daarna de noten en de andere droge ingrediënten toe en roer tot een stevig mengsel.
  4. Maak van het mengsel een vierkanten plak van ongeveer 1 cm dik op het bakpapier op de bakplaat. Bak 20 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Iedere oven is anders dus check na 20 minuten even hoe het gaat. 
  5. Laat de plak afkoelen en snijd in repen.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie maak dan snel kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box. Hoe leuk en lekker is dat!


Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: