Eat good, feel good!

Eierkoek!

 

Deze week weer een bakrecept :-)

 

Ingrediënten voor 5 koeken:

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel honing
  • 65 gram volkoren meel
  • ¼ citroen (geraspt)

  • ½ theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

 

Bereiding:

1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Mix de eieren met de honing in circa 5 minuten tot een luchtig geel mengsel. Voeg de rasp van de citroen toe.
3. Meng het volkorenmeel, zout en bakpoeder en voeg dit toe aan het eiermengsel. Mix er kort doorheen.

4. Maak met een lepel platte hoopjes op het bakpapier.
5. Bak de eierkoeken 10 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en haal ze er dan voorzichtig af.

 

In een afgesloten trommel kun je de eierkoek 2 dagen bewaren.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: